Cît mai reduse în grăsime. În funcţie de fiecare în parte asta poate varia
între 20-50 grame. Dar mai mult de 50 gr.nu e recomandat. Încă un motiv să ne
uităm pe produse, multe lucruri vedem, pe care le-am trecut cu vederea până
acum.
1.lactate: lapte de vacă, iaurt(cît mai slab 0,1-0,3 % grăsime), brânză de
vacă 5-15%, urdă dulce, caş dulce, telemea dulce. Caşurile de 40%şi
fermentate(aceştia se găsesc mai mult în magazine) nu-s indicate. După cîteva
luni se poate opta şi pentru brînză topită light, dar max.o felie sau un
triunghi în 2 zile.
2.făinoase: pâine, să nu fie proaspătă, chile şi cornuri simple, biscuiţi
simpli, paste, gris, orey, fulgi de ovăz, mămăligă. dacă reduci la minim
acestea, te ajută şi la siluetă.
3. legume, zarzavaturi: cartofi (copţi, fierţi, piure la ănceput cu
apă/după o lună cu lapte slab 1,5%, ), morcovi(cruzi, fierţi, gratinaţi), ardei
gras, spanac (fără usturoi şi răntaş), ridichi de lună, mazăre fină(fiartă),
fasole verde fină(fiartă), conopidă(fiartă, gratinată), dovlecei (fiartă,
gratinată), roşii(la început fără coajă şi sîmburi)
4. Carne: peşte slab(merluciu, păstrăv), carne de pui(fără piele), pulpă de
vacă, suncă slabă, pariyer de pui (din păcate nu se găsesc fără să fie
afumate/foarte rar, aşa consumul trebuie redus.), crenvuşti, ficat.
5. Ouă: cantitate redusă, fierte moi, mai mult să fie folsite în mîncare.
Cel mai indicat e albuşul.
6. dulciuri: miere, gemuri, marmelade, compoturi, dulciuri, zahăr - dar şi
aceştia reduse, produsele light sunt mai indicate.
7.fructe: citrice, mere, pere, pepene, cireşe, vişine, piersici, nectarine,
caise, prune.
8. prăjituri: cu fructe, bundică, fără creme, friscă, gelatină de fructe.
9.băuturi: apă plată/semiplată, sucuri naturale de legume şi fructe,
ceaiuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu